Nauczanie przedsiębiorczości (ENT-TEACH)

Projekt Nauczanie przedsiębiorczości (ENT-TEACH) jest realizowany przy wsparciu finansowym uzyskanym z Komisji Europejskiej  w ramach programu  Unii Europejskiej Uczenie się przez całe życie.

Czas realizacji projektu: 1 czerwiec 2012r. - 31marzec 2014r.

Projekt Ent-teach wspiera przedsiębiorczość w średnich szkołach zawodowych poprzez wyposażenie nauczycieli w narzędzia i materiały do nauczania, inspirowania i motywowania uczniów do przedsiębiorczości. Dzięki temu uczniowie będą bardziej świadomi możliwości podjęcia kariery przedsiębiorcy. Celem projektu jest wypracowanie praktycznego podejścia do stymulowania przedsiębiorczości wśród uczniów szkół zawodowych. Partnerzy projektu z sześciu europejskich krajów przeanalizują lokalne dobre praktyki, które wykorzystają do stworzenia aktywnego podejścia do nauczania przedsiębiorczości. Partnerzy będą się koncentrować na zaangażowaniu przedsiębiorców będących absolwentami szkół zawodowych w proces nauczania.

Ulotka

Instytucje realizujące projekt:

Business Development Friesland, Holandia ( Lider projektu)

AOC Friesland, Holandia

First Elements Euroconsultants, Cypr